Pori vuonna 1955- Sven Raidan värikuvia Porista

35,00 

Porin kotiseutuyhdistys, nykyinen Pori-seura, tilasi valokuvaaja Sven Raidalta vuonna 1955 kuvasarjan senhetkisestä Porista. Raita kuvasi kaksi väriraina-kuvasarjaa, joissa molemmissa on 147 kuvaa. Sarjojen kuvat ovat lähes identtisiä, mutta eivät täysin. Siksi tässä kirjassa on hieman yli 150 kuvaa.

Yhdistys halusi tehdä tärkeää kotiseututyötä tallentamalla silloista Poria kuvien muodossa omaan arkistoonsa sekä näyttää paikallisille asukkaille ja muun muassa koululaisille, miltä sodanjälkeinen kaupunki näytti. Yhdistyksen puheenjohtaja Hilja Takala kirjoitti kuviin lyhyen esipuheen ja kuvatekstit. Nämä ovat luettavissa kirjasta muutamin nykypäivän päivityksin ja kommentein. Kirjasta löytyvät myös lyhyt esittely Sven raidasta ja 1950-luvun värivalokuvauksesta.

Pori-seuran hallitus teki vuonna 1955 tärkeän kulttuurihistoriallisen päätöksen tilatessaan valokuvasarjan Porista. Todennäköisesti kukaan johtokunnan jäsenistä ei olisi voinut kuvitella, että lähes 70 vuotta myöhemmin nämä kuvat otetaan uudelleen päivänvaloon ja saatetaan kaikkien kiinnostuneiden ulottuville. Rakkaus kotikaupunkiin ei ole hävinnyt vuosikymmenten saatossa, vaan sen vaaliminen ja eteenpäin vieminen on yhä Pori-seuran tehtäviä.

Takala H., Hammarberg V., Nordlund T., Tulkki C. & Wallin E.
Pori-seura ry yhteistyössä Satakunnan Museon kanssa

ISBN 978-952-94-9349-4

Painotalo Printon
Tallinna, Viro 2024

5 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 520026 Osasto:

Lisätiedot

Paino 1,18 kg (kilogramma)