Kertomusten Reposaari

35,00 

Reposaari, Räfsö tai Räpsöö, on ollut osa Porin kaupunkia vuodesta 1558, jolloin Juhana Herttua antoi saaren vastaperustetulle kaupungille nautittavaksi ja käytettäväksi.Tänä päivänä Reposaari on kaupungin 71. kaupunginosa, noin tuhannen asukkaan yhdyskunta, jonka omaleimainen identiteetti on rakentunut yhdyskunnan ja Porin keskustan välisen etäisyyden ja kiinnostavan menneisyyden vuoksi.

Reposaari oli 1800-luvulla vilkas satama-ja kauppapaikka sekä sittemmin laivanrakennuksen, saha-ja konepajatoiminnan keskus aina 1900-kuvun puoliväliin asti. Reposaari on paikka, jonka menneisyys ja miksei myös tulevaisuus on täynnä värikkäitä tapahtumia ja ihmisiä.  Räpsöö, kuten paikalliset  saartansa kutsuvat, valittiin 2016 vuoden kaupunginosaksi. Reposaariyhdistyksen facebook-sivujen slogan "Reposaari-vaiks kui kaukan ja iha outoi ihmisii" kertoo paljon räpsööläisistä ja heidän suhtautumisestaan saareensa ja itseensä.

Kirja sai alkunsa Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman kenttäkurssilta, joka pidettiin Reposaaressa keväällä 2011. 

ISBN 978-952-68418-3-0

Toim. Haanpää R.& Raike E.
Paino: KTMP Group, Singsby 2018
Satakunnan historiallinen seura, Harjavalta
Satakunta-sarja XXXIII, toinen korjattu painos

 

 

8 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 520001 Osasto:

Lisätiedot

Paino 1,59 kg (kilogramma)