Roosa Halme (toim.): Palikkateatteria – Block Theatre

20,00 

Roosa Halme (toim.): Palikkateatteria – menetelmäopas puisten palikoiden maailmaan

Viimeisen kymmenen vuoden ajan palikoita pyöritellyt nukketeatteritaiteilija Roosa Halme pohtii palikkateatterin olemusta ja jakaa kokemuksiaan palikkateatterityöskentelystä erilaisissa ympäristöissä. Oman näkökulmansa palikkateatterin maailmaan avaavat myös palikoiden suunnittelija, kuvataiteilija Kai Ruohonen, taideterapian professori Matthew Bernier ja psykologi, nukketeatteritaiteilija Marja Susi. Oppaan tarkoituksena on tarjota uusia ajatuksia ja keinoja vuorovaikutukseen eri ikäisten ja erilaisista kulttuuritaustoista tulevien kanssa. Opas on käännetty myös englanniksi.

Palikkateatteri on taiteen kentällä syntynyt visuaalisen teatterin muoto ja menetelmä, jonka keskiössä on eri puulajeista veistetty Ihmisenmuotoinen jälleenrakennussarja. Palikkateatteri on vuorovaikutteista nukketeatteria, osallistavaa taidetyöskentelyä, joka keskittyy osallistujan kohtaamiseen, tarinoihin ja dialogiin nukketeatterin keinoin itse kokien ja tehden.

Puiset palikat kutsuvat assosiaatioiden virtaan. Tyhjä palikka on täynnä loputtomia mahdollisuuksia. Palikka on yhtäaikaisesti viimeistelty muoto ja viimeistelemätön kappale, joka täydentyy, kun mielikuvitus luo sille merkityksiä. Palikoilla rakentamisen kokemus voi herättää ajatuksia, muistoja ja tunteita, jotka saattavat johtaa uusiin oivalluksiin ja keskusteluihin.

Palikkateatterityöskentelyä on harjoitettu kouluissa, päiväkodeissa, lastensuojelulaitoksissa, vastaanottokeskuksissa, vanhainkodeissa, ensi- ja turvakodissa, kehitysvammaisten palvelutaloissa ja psykiatrisella osastolla.

Kirjan kirjoittamisen on mahdollistanut Taiteen edistämiskeskus ja sen on kustantanut KO-KOO-MO ry. Kirja on tuotettu yhteistyössä Aura of Puppetsin kanssa. Kirjassa käytetään ympäristösertifioitua, 100% päällystämätöntä uusiopaperia. Jokaista tilattua kirjaa, esitystä ja palikkasarjaa vastaan KO-KOO-MO suojelee ikimetsää Luonnonperintösäätiön kautta. Julkaisun valokuvien rakennelmat ovat rekonstruktioita vuosien varrella palikkateatterityöpajoissa toteutetuista teoksista. Valokuvat on ottanut Jesper Dolgov ja kirjan on taittanut Eveliina Sillanpää.

---

Roosa Halme (edit.): Method Manual to the World of Wooden Blocks

In this publication Roosa Halme, a puppetry artist who has been rolling the blocks for 10 years, discusses the essence of Block Theatre and shares her experiences on block theatre work in different environments. We also get parallel views to the world of Block Theatre through Kai Ruohonen, the visual artist behind the blocks, Matthew Bernier, a professor of art therapy, and Marja Susi, a psychologist and a puppetry artist. This manual offers new ideas and methods into interaction with people from all age groups and from different cultural backgrounds.

Block Theatre is a form of visual theatre, and a method that centers on the Human-Shaped Reconstruction Kit, carved out of different types of wood. Block Theatre is interactive puppetry, a form of inclusive artistic work that focuses on encountering the participant, and on the stories and dialogue the participant can experience and create through puppetry.

Wooden blocks invite you into a stream of associations. An empty block is full of endless possibilities. A block is both a finished form and an unfinished piece that grows as imagination creates new meanings for it. The experience of building with blocks can evoke thoughts, memories and emotions that in turn can lead to new realizations and conversations.

Block Theatre has been performed in schools, daycare centres, child welfare centres, asylum centres, retirement homes, mother and child homes and shelters, psychiatric hospitals, and care units for disabled people.

Poista
Tuotetunnus (SKU): 511050 Osasto:

Lisätiedot

Paino 0,2 kg (kilogramma)