Kyse on aikamme taiteesta

32,00 

KYSE ON AIKAMME TAITEESTA / IT’S ABOUT THE ART OF OUR TIME / DET ÄR FRÅGA OM NUTIDA KONST - Maire Gullichsen -juhlajulkaisu rakentaa kuvaa Maire Gullichsenista ja hänen nimeään kantavan taidesäätiön kokoelmasta, joka vuonna 1980 talletettiin Porin taidemuseoon.

”Ymmärsin, että tullimakasiinille ei enää ollut käyttöä. Täällä oli käymässä Tukholman modernin taiteen museon johtaja Pontus Hultén, jolle näytin rakennuksen fasadin. Hän totesi, että vanha makasiini tarjoaa todellakin hienot mahdollisuudet ja siitä se lähti. Ajatus museosta kiinnosti minua myös henkilökohtaisesti. Minulla oli kokoelma, ei kovin suuri, mutta modernia taidetta. Olin ostanut Vapaan Taidekoulun opettajilta ja myös oppilailta, kun heistä oli vuorostaan tullut opettajia. Kun kokoelma oli kuitenkin kasvanut, ajattelin, että pitääkö minun antaa teokset Varkauteen, vai annanko ne Poriin. Pori on kuitenkin niin lähellä minun sydäntäni, että katsoin, että sen pitää tulla tänne. Annoin kokoelmani Poriin ja yritän jatkuvasti joka vuosi lahjoittaa jonkun uuden teoksen taidemuseolle.”
Maire Gullichsen radiohaastattelussa 1987

”Taiteen kenttä on tänä päivänä niin lavea, että on vaikea sanoa, missä muodossa Maire Gullichsenin Suomen taiteeseen tuomat asiat ja arvot elävät. Mutta uskon, että Mairen kokoelman edustamat arvot kuten selkeys ja ajatuksen kirkkaus säilyttävät asemansa aina.”
Jorma Hautala 2007

Juhlajulkaisun kirjoittajina ovat mm. FT Tuula Karjalainen, FM Helena Woirhaye, FT Erkki Anttonen ja FT Erik Kruskopf. Julkaisun taiteilijahaastattelut on laatinut Timo Valjakka. Taiteilijat ovat: Tor Arne, Juhana Blomstedt, Carolus Enckell, Mauno Hartman, Jorma Hautala, Harry Kivijärvi, Matti Kujasalo, Lars- Gunnar Nordström, Paul Osipow ja Rafael Wardi.

Juhlajulkaisun toimittaja on Esko Nummelin. Graafisesta suunnittelusta vastaa Patrik Söderlund. Kirja on toteutettu yhteistyössä Maire Gullichsenin taidesäätiön ja Kuvataiteen keskusarkiston kanssa. Julkaisu on kolmekielinen, B4 -kokoinen (250 x 345 mm) ja laajuudeltaan 272 sivua. Porin taidemuseon julkaisuja 85.

 

 

3 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 511008 Osasto:

Lisätiedot

Paino 2,4 kg (kilogramma)