Lauantain TAIDEkierros 2.7. | 6.8. | 10.9. | kello 12 | Porin taidemuseo

0,00 10,00 

Ota kaikki ilo irti näyttelyistä opastuksessa!

Joka kuukausi järjestetään yhtenä lauantaina kello 12 näyttelyesittely ajankohtaisiin näyttelyihin. Opastuksen kesto on noin 30 min. Hinta sisältää taidemuseon sisäänpääsymaksun ja näyttelyesittelyt.

TAIDEkierrokset järjestetään lauantaisin 2.7. | 6.8. | 10.9. kello 12.

Valitse tämän tapahtuman vaihtoehdoista haluamasi kuukauden lauantaipäivä. Voit valita vaihtoehdoista lahjakortti / kulttuurietu, jos olet saanut Porin taidemuseon 20 euron arvoisen Aineeton Kulttuurilahja - Lahjakortti TAIDEkierrokselle. 

Tilausvahvistus tai lahjakortti tulee esittää saapuessanne asiakaspalvelussa. Kulttuuriedulla maksu tapahtuu taidemuseoon saapuessa. Huomaathan, että etu on henkilökohtainen.
Taidemuseossa käyvät seuraavat kulttuuriedut: Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+

Porin taidemuseossa

CHORUS SINENSIS

17.6. – 25.9.2022

Chorus sinensis on merimetsoille (Phalacrocorax carbo sinensis) omistettu audiovisuaalinen kuoroteos. Se on toteutettu vuosina 2019–22 Selkämeren rannikolla merilintujen ja ihmisten toisiaan sivuavilla reviireillä.

Teos kysyy: Onko merimetso ihmisen laulun arvoinen? Voisiko olla runoja linnusta, joka ei koskaan laulanut? Linnusta, jonka elo joitakin häiritseekin? Millainen olisi tarina merimetsosta, sen satu, joka huomispäivänä kerrottaisiin?

Ulla Taipaleen ideoimassa ja kuratoimassa teoksessa yhdistyvät taiteilija Jan Eeralan Selkämerellä kuvaamat videot, valokuvat ja äänitykset sekä säveltäjä ja äänitaiteilija Lau Naun merimetsoista inspiroitunut sävelteos kuorolle. Työryhmään kuuluvat myös lintukirjallisuuteen erikoistunut kirjallisuudentutkija Karoliina Lummaa ja puvustajan roolissa biologi ja taiteilija Merja Markkula, sekä Poseidon kuoro: Kristina Bakić, Eeva Bergroth, Anna Jussilainen, Tuija Kuoppamäki, Aleksi Pihkanen, Sami Siitojoki, Teemu Suuntamaa, Susanne Ådahl ja Iina Ukkonen.

Chorus sinensis -näyttely ensi-esitetään Porin taidemuseossa 17.6 – 25.9.2022

Kuratointi ja tuotanto: Ulla Taipale
Kuvaus, äänitykset ja videoeditointi: Jan Eerala
Sävellys ja äänitykset: Laura Naukkarinen
Lintukirjallisuuden tutkimus: Karoliina Lummaa
Puvustus: Merja Markkula

Poseidon-kuoro

Kristina Bakić, Eeva Bergroth, Anna Jussilainen, Tuija Kuoppamäki, Aleksi Pihkanen, Sami Siitojoki, Teemu Suuntamaa, Susanne Ådahl ja Iina Ukkonen

Kuvausryhmä Pohjankalliot-saarella

Kuvaus: Jan Eerala and Juha ”Tyyne” Laaksonen
Drone-kuvaus: Markku Saiha
Catering: Aila Martínez Taipale

Chorus sinensis on osa pohjoismaalaista The Conference of the Birds -hanketta
www.theconferenceofthebirds.net

Tukijat:

Nordic Culture Point
Nordic Culture Fund
Taike
Niilo Helanderin Säätiö
Samuel Huberin taidesäätiö

Kuva:
Markku Saiha, Kuoro

Tuotetunnus (SKU): 512037 Osasto: